ČUDESNI BARSI®- KAKO IM ODOLJETI?

Priču o Barsima uvijek započinjem toplo, i iz srca. Zastanem, pa krenem. Pojavi se osmjeh, i uvijek zahvalnost jer sam ih pronašla.

,,Priča o Barsima je kod mene dobila smisao prije pune tri godine, kada sam i ja počela  da uviđam blagotvorno dejstvo te čudesne metode. Zdravlje, kreativnost, odnosi, sve je krenulo na bolje.  Počela sam stvari da radim s više lakoće, jasnoće…stvari su počele da se ,,otvaraju”, i da nova iskustva dolaze u moj život.”

 

U ovom blogu želim da vam predstavim Zoricu Blagojević, Bars praktičarku iz Nikšića i da podijelim njeno iskustvo o tome koliko su zapravo Barsi djelotvorni i koliko su i njoj uljepšali i promijenili život.

 

                                                                                  Sa bars razmjene u Nikšiću

  1. Kada si se prvi put susrela sa Barsima i šta je to za tebe značilo?

,,Moj prvi susret sa Bars tehnikom bio je na jednom seminaru, prije, otprilike četiri godine. Jednog dana sam dobila užasnu glavobolju i nijesam mogla prisustvovati predavanju. A kako ništa nije slučajno, ispostavilo se da je jedna od učesnica na seminaru bila Bars praktičar. Primila sam tada prvi put Bars tretman u trajanju od dvadesetak minuta. Šta se zapravo dogodilo dok sam primala Barse, dugo nijesam mogla da osvijestim, ali znam da je od tog trenutka sve krenulo na bolje. Glavobolja je vrlo brzo prestala, a ja sam se odlično osjećala. Svaki tretman nakon toga me je samo ubijedio da možemo da uživamo u životu, zahvaljujući  ovako divnim alatima koje imamo u rukama.”

2. Nešto više o Barsima iz tvog ugla?

..Znamo već da su Barsi energetski tretman, koji se izvodi tako što se, blagim dodirom, dodiruju određene tačke na klijentovoj glavi, i time se klijent oslobađa svega onog što mu smeta, da svakodnevno uživa u životu. Kao što nam je važno čišćenje kuće i izbacivanje svega što nam ne treba, tako je i bitno čišćenje našeg uma, i uklanjanje svega onoga što nam ne pripada.

Ono čime sam najviše oduševljena kod Barsi jeste prednost da ne moramo ponovo da proživljavamo traume i strahove koje smo imali, ili imamo još uvijek. Sve će se to ,,otpustiti” u toku tretmana, a da nismo svjesni ,,otpuštanja”. Ono što bih posebno istakla kod ove tehnike, kao neko ko voli mnogo da radi na sebi, jesu alati koje sam naučila kroz Barse. Tim alatima svakodnevno olakšavam svoj život.”

2. Koji su tebi Barsi doprinos i kakav doprinos ti možeš biti drugima radeći tretmane?

,,Lično, Barsi su mi mnogo pomogli da promijenim sebe, a kako sve od nas kreće, tako se i promijenilo sve oko mene. Dosta negativnosti se ,,otpustilo”, drugačije reagujem na neke situacije, svoje obaveze ispunjavam sa lakoćom, i mnogo bolje se osjećam. Djeci mnogo lakše ide učenje, pogotovo kada imaju tremu ili strah od odgovaranja pred nastavnicima. Veliku zahvalnost za susret s Barsima, dugujem Jeleni Milanović, kod koje sam završila obuku, kao i divnoj porodici Ivanović iz Nikšića i njihovom Centru za dušu i tijelo koji su organizovali obuku.

Klijenti koji su imali priliku da dobiju Barse od mene ili moje djece (koji su takođe bars praktičari, jer u barsima i djeca mogu završiti obuku), su pretežno moji prijatelji ili smo to postali kroz Barse. Svi su oni osjetili neki boljitak i poslije jednog tretmana, što su mnogi potvrdili, svojim ponovnim dolaskom na tretman.”

3. Koliko se tvoj život promijenio od kada si se srela sa ovom metodom?

..Moj život se dosta promijenio od mog susreta sa prvim tretmanom i Oliverom Resanović. Sigurno ne bih bila Bars praktičar, da nijesam osjetila benefite ove divne tehnike. Lakša mi je komunikacija, lakše dolazim do zacrtanih ciljeva, kreativnija sam. U život mi dolaze ljudi koji su mi doprinos, kao i ja njima, i to mi je zaista drago.”

4. Šta bi savjetovala onima koji se još uvijek nijesu usudili da isprobaju Bars tretman?

,,S obzirom na ovaj haos sa virusom, koji vlada cijelim svijetom, svima bih najiskrenije preporučila bar jedan Bars tretman. Jer, vaše je samo da legnete, opustite se i uživate u tretmanu. Kao što moja prijateljica iz Zagreba, Ivana Mandić Hekman, Bars facilitatorka kaže: ,,Dopusti sebi trenutke, za koje niko neće znati. Samo tvoje male rituale, koje hrane dušu i pune baterije. Dopusti sebi da vidiš svijet drugačijim očima.”.

5. I za kraj, kako bi ti objasnila izjavu: ,,Pokrenite Barse, promijenite život?

,,Pa evo, kroz cijelo moje izlaganje, ja sam pokušala da približim svima, koliko su Barsi, jedna, zapravo savršena tehnika, koja može da vam promijeni život iz korijena. Kroz ove četiri godine primanja Barsi od različitih praktičara, kao i preko dvije godine kako sam i sama Bars praktičar, moj život se zaista mnogo promijenio. Mnogo je tu ličnog iskustva, o kom bih mogla pričati, ali ostavićemo nešto i za drugi put”.

Uz Bars tretmane, život je zaista obojen brojnim mogućnostima, jer znamo da smi mi ti koji pravimo izbor. A izbora može biti neograničeno mnogo, čak i u jednom danu. Ukoliko  još neko od vas želi da završi obuku i sam postane Bars praktičar, da upozna čari ove predivne metode, neka bude slobodan da mi se javi.

 

Leave a Reply