DOME STARIH – KUĆA SI MI DRUGA

Ovaj blog je nastao kao inspiracija sa nedavnog događaja u našem gradu.

Naime, nerijetko  srećemo danas da neka institucija želi predstaviti svoj rad, i to kroz govore, tribine, okupljanja, seminare, konferencije i slično, ali način na koji je predstavljen rad i doprinos Doma starih iz Bijelog Polja, me je potpuno fascinirao.

Poznato je inače da sam veliki obožavalac dobre muzike i druženja.

Ova manifestacija, imala je za cilj da predstavi novu pjesmu  ,,Dome starih”,  koju su izveli poznati crnogorski umjetnik Zoran Kalezić i bjelopoljska legenda Ljubiša Bulatović.

Spot pjesme

PJESMA KOJA BUDI NOSTALGIJU I NADU

U pjesmi ,,Dome starih” u četirii minuta stalo je sve. Četiri minuta dovoljna da opišu jedan život u domu. Četiri minuta da probude  nadu, sreću  i vjeru u bolje sjutra. Čak iako smo ,,dogurali” daleko. I kako sama pjesma kaže: ,,Dome starih, Dome starih, kuća si mi druga, vratila se radost, a nestala je tuga.”

Kroz pjesmu i spot, predstavljen je ,,kao na platnu” jedan život, nadanje, želje, snovi. Čak i na tom mjestu se ljubav ,,desi”, i tamo se slavi. I tamo postoji neko ko je spreman da nam pruži ruku, čak i kada nam se čini da su sve lađe možda potonule. U dobu kada nam je najviše potrebna podrška.

Rođendan u domu

,,Posebnu zahvalnost, svi kao građani dugujemo direktoru Doma starih, Dejanu Pavićeviću koji je, kao idejni tvorac ove priče, učinio da se sva naša srca oplemene”.

I tako su nas emocije nosile, a pjesma cijelo vrijeme podsjećala da ljubav, podrška, lijepa riječ i međusobno pomaganje nemaju cijenu.

I onda, na kraju, svi su zajedno, ruku pod ruku, izašli na pozornicu i svi smo pjevali u glas refren ove pjesme. Svi smo disali jednom dušom, svi smo sa nadom pogledali ka tom dobu, ka životu uopšte, ka životu u Domu.

 

Pjesma nam svima daje vjetar u leđa iporuku da zavolimo život i uživamo u njemu punim plućima, jer svako doba nosi svoje znanosti.

Ja ću blog završiti stihom iz pjesme koji je namene ostavio najveći utisak.

,,Ruku će ti neko pružit’ kad ti teško bude, nemoj da te izda nada i vjera u ljude”.

Leave a Reply