IT’S ALL ABOUT PASSION – KAKTUS 2019.

Iako je prošlo već neko vrijeme od održavanja petog po redu, festivala integrisanih komunikacija – Kaktus 2019., mislila sam da neću imati dovoljno riječi da opišem svoj doživljaj, jer nekada od silne želje da se izrazimo, mi samo zaćutimo. Ipak, žar u srcu me je vodio da i ovoga puta  autentično, dam svoj pečat svemu.

Od samog starta sve je izgedalo, da kažem – KAO NA FILMU. Let avionom, smještaj u hotelu Crown Plaza sa izvanrednom organizacijom i gostoprimstvom, obećavao je divan boravak u Beogradu. Ovog puta najbolji. 

 

Kao zvanični bloger festivala, imala sam čast da prisustvujem programu koji je bio podijeljen u dva dana. Dan inovacija i Dan talenata.

Prvog dana bilo je riječi o start up-ovima, gdje smo imali priliku da slušamo izlaganje svjetski priznatih ljudi iz oblasti marketinga. Za mene svakako najinteresantniji dio bio je panel diskusija pod nazivom: ,,Content creator & Influencer – What comes first?” Gdje sam imala priliku da čujem važnu razliku između influensera i content kreatora kroz izlaganje briljantnih: Tee Zavacki, Darka Buldioskog, Daniela Badnjara…Tea mi je dala značajne instrukcije za moje dalje korake u blogu.

 

Drugi dan – za mene je predstavljao pravo osvježenje i jedan vidan napredak. Konferenciju smo započeli sa Workshopom sa Barbarom Kranjc, gdje smo u grupama uz pomoć lego kocki pravili razne naizgled ,,zanimacije”. Vježba koja me je ,,oborila s nogu” i koju smo svi javno komentarisali  bila je, da sastavimo kockice na način da pokažemo kakvi smo mi u našem poslovanju.

 

Moj opis: temeljna, disciplinovana, stabilna  sa njegovanjem crte ,,djeteta u sebi”,  velikog srca. Siva boja lego kocke je predstavljala spremnost da prihvatim i težinu svakodnevnice ponekad. Na vrhu, crvena kockica je bila moj blog. I kako može još bolje?

Od predavača sa drugog dana, koji su nadmašili sva očekivanja, izdvojila bih Ioannu Mingou, direktorku marketinga u Mastercardu kao i Eduarda Marqueza, najpoznatijeg kreativnog direktora u Evropi. Njegovo izlaganje me je pokrenulo i dalo vjetar u leđa da nastavim svoj put, i da nema toga šta ne možemo da napravimo, ako smo dovoljno vrijedni, uporni, posvećeni i dovoljno kreativni.

 

Opšti zaključak festivala je da su kreativnost, agilnost  hrabrost, budućnost razvoja biznisa i start up-ova, a kvalitetan kadar osnov za svaku kompaniju.

 

Iz panel diskusija sam saznala i to da je budućnost brendiranja briga o kupcu, osluškivanje njegovih potreba, ali i  internet trgovina, gdje će kupac moći, klikom na jedno dugme da dobije proizvod kući, sa opisanim video zapisom o proizvodu.

 

Sve se u životu i biznisu kreira iz STRASTI.

Sve je za mene bilo poosebno. Od samog dolaska u Beograd, preko smještaja u velelepnom Crown Plazi, preko fenomenalnog festivala, druženja i upoznavanja novih ljudi.

Srce sam ostavila ovog puta u Beogradu, to zasigurno. Ali obećavam da ću se opet vratiti sa još većim žarom i novim, inspirativnim iskustvima koje ću ,,ukrasti” od njega.

Leave a Reply