,,Janko i Marko” – sinonim za dobro i kvalitetno društvo

Priča o ,,Janku i Marku” se vezuje za moje posljednje putovanje.

Iako se  izreka ,,I Janko i Marko” koristi da opiše ,,ostalo društvo”, u stilu: ,,Možeš sa nekim Jankom i Markom, ali sa mnom nećeš!” Ipak kod mene je ostavilo sasvim drugačiji utisak, poseban.

Naime, Novu godinu sam planirala provesti u Beogradu sa već dogovorenim planom i rasporedom, ali sam baš tada, nenadano dobila na poklon  energiju divnih ljudi: Mira i Janka. A onda, kada sam pričala drugarima dogodovštine sa putovanja, samo sam čula: ,,Eh, što nisu ,,Marko i Janko”, da bude kao u priči?!” 🙂 E pa evo ih, u blogu,  Miro i Janko ili ti ,,Marko i Janko”.

,,Bogat si onoliko koliko putuješ”. Putujte, jer putovanja su najbolji učitelj i pokazatelj da spoznamo nešto novo, obnovimo energiju, upoznamo nove ljude.

Slučajan susret na putovanju je za mene donio mnogo. Pored toga što su mi uljepšali vrijeme da ne putujem sama, donijeli su mi i nešto mnogo dragocjenije – obilje pozitivne energije i spremnosti da pomognu u bilo kojoj situaciji. Takođe, jedni drugima smo donijeli mudrost, podršku a smijeh i šala je nešto što je obilježilo cijelo putovanje.

,,Širenjem kruga poznanika – šire i jasnije vidimo.”

Ono čim su me obogatili ova dva saputnika jeste pozitivna, okrepljujuća energija – (jedan od njih je bioenergetičar – bio energija ili ,,energija života”), i s druge strane ogromna disciplina, tiha priroda i  skromnost – drugi je vojno lice). Ako su to osobine koje će krasiti moju 2018., ja sam i više nego ponosna.

Za vrijeme putovanja, svi smo zaboravili na bilo kakve izazove kroz koje smo trenutno prolazili, a najljepše od svega je što smo sve ,,okrenuli” na šalu i smijeh i ušli u Novu godinu sa potpuno novim elanom i novom životnom snagom.

Zahvalna sam za iskustvo koje me je pokrenulo, znajući duboko da su baš oni trebali biti sa mnom u tom trenutku. Sve zavisi šta vas čini srećnim i ispunjenim – mene zbilja harmonični i kvalitetni međuljudski odnosi.

Pojava  ,,Marka i Janka” za Novu je nešto što je definitivno obojilo moj ulazak u 2018. i njen početak učinili moćnim i veselim.

Eto priče o ,,Marku i Janku”, pa vi vidite dobro isplati li se pričati o njima u negativnom kontekstu :).

Leave a Reply