PRONAĐIMO SREĆU U PLEMENITIM BOJAMA JESENI.

 

U danima kada ne pišem, čini mi se da i nemam šta pametno da kažem. Tako sam mislila i danas, sve dok me inspirativna jutarnja šetnja nije uvjerila u suprotno i probudila u meni želju da pretočim iskustvo u još jedan novi, jesenji blog. 🙂

Sreća –  stanje kome svi težimo, a koje nam se nekada čini nedostižno. Kao da sve pokušavamo učiniti, a opet ne dostižemo mir i harmoniju sa samim sobom i okruženjem. Nemalo puta se to dešava svima nama.

Za osećaj kada zračimo nekom posebnom energijom koja isijava iz nas i pršti na sve strane – u stanju smo se svojski i snažno boriti. Ja srećom nazivam: jednostavnost, uživanje u malim stvarima, druženje sa prijateljima, boravak u prirodi, zahvalnost, lični doprinos, slobodu…

,,Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, a još čudnije kako često baš to malo nedostaje.’’ Ivo Andrić

Jednom uobičajenom jutarnjom šetnjom sam doživjela predivan, dugotrajan osjećaj, koji sam nazvala – srećom. Takođe, priuštila sebi još puno toga: nova otkrića, više entuzijazma u danu, kvalitetnije provedeno vrijeme, bolju motivaciju za dnevne obaveze, a iskusila sam usput, divne čari jeseni, koje dijelim sa vama.

                              

Promjenom svoje košuljice u boje zlata, nekako u prirodi sve postaje punije, žuće – plemenitije.

Mene sve ovo podstiče da povjerujem u prirodne zakone i plodove koje život nosi sa sobom. Momenti koji su me podstakli da usporim, da razmislim, da imam povjerenja u život i ono šta on nosi sa sobom, kao i  spoznam baš ono o čemu govorim.

Ovo su moja jutrošnja otkrića prirode:

,

Prirodan izvor vode i izlazak Sunca  koji daje entuzijazam za buduće događaje

Šta je meni donijela jesen?
  • Jesen mi je donijela predivan poklon – najnoviju knjigu Slavice Squire i NLP instituta iz Beograda za priču koju sam poslala za ljetnji ,,NLP izazov” koji sam prošla. ,,Najbolja od svih osveta je sreća’’ će se uskoro naći u mojoj biblioteci, a utiske prenosim.
  • Iznenadnu promjenu rutine  koja će mi pomoći da bolje razumijem stvari i okolinu oko sebe, kao i bolju inspiraciju i energiju kroz šetnje i treninge.
  • Priliku da uživam u predivnim pejzažima i prvi put otkrijem nove čari svoga grada. Ko kaže da u Bijelom Polju nema šta da se vidi?! 🙂
  • Priliku da shvatim da je sreća, baš tu, ispred nas, samo je trebamo spoznati. Na primjer, jutros dok sam sa druge distance slikala stadion – mjesto gdje treniram dugo, zamislila sam se za tren i pomislila: ,,Ko bi rekao da ću tu, nadomak kuće, svega  pet minuta, otkriti izvor svoje sreće. Mjesto gdje sam trčkarala kao mala i šetala sa drugaricama je sada postalo izvor mojih novih mogućnosti. (Prvi polumaraton, zatim drugi…triatlon, novi, predivni ljudi, putovanja…). A možda sam i ja milion puta ranije prošla pored tog stadiona, zabrinuta i u želji da mi sreća dođe niotkuda i da me sama pronađe.

Zato…sigurna sam da uvijek postoji nešto,  što može inspirisati i svakog od vas, a nalazi se ,,na dohvat ruke”, što vam može poboljšati kvalitet života, korak po korak počevši od promjena u jednom danu.

 

Ispod ovog oblaka leži Bijelo Polje, moj grad u dolini…

Sreća, iskonski poriv za kojim svi tragamo. Kao pijesak. Ne trebamo je stezati previše. Trebamo joj dati dovoljno slobode, i biti svjesni sadašnjeg trenutka.

Predivan je osjećaj bio jutros  dok sam doživjela sve ovo, i za mene je već ovaj dan dragocjen, srećan. Jer rijeka, boje jeseni, nova otkrića, žuto lišće – sve skupa podstiču dobru energiju i bolje vibracije.

Za sreću su potrebne male stvari, a mi ih činimo veličanstvenim. Neobična, unikatna djetelina.

 

A ovaj dvorac koji se vidi je dokaz da, bajke postoje, samo ako dovoljno vjerujemo u njih. Jer i  on je baš takav, nikao jutros, dok sam šetala u svoj toj magli i sivilu – predivan, veličanstven.

Sve me je to inspirisalo da napišem ovaj blog. Vas možda jutarnja šetnja neće podstaći da pišete, ali sigurno hoće da preduzmete nešto drugo vezano za vaš život. Pokrenite se na akciju.

,,All good things are wild and free’’.

 

Leave a Reply