KAKVA JE ZIMA – DIJELIM SVIMA :)

Nova zima donese sa sobom uvijek i novu  čaroliju. Bjelina probudi nešto čisto u nama, osvježi sve već postojeće. ,,Prodišemo” – kako ja to volim da kažem 🙂

S obzirom da sam decembarski  znak, ona i jeste moje godišnje doba.

Zimi sam nekako svoja, slobodna. Snijeg i hladnoća čak, štaviše probude onu snagu u meni, oštroumnost. Novi snijeg, kao da da novu punoću i svemu iznutra.

       Sreća i radost koju budi… Nina 🙂

Inspiracija, koju se trudim da pronalazim u svemu, zimi posebno dođe do izražaja.

~Život u malim gradovima zna posebno da bude monoton zimi. ,,Kratak dan”, kako kažu sjevernjaci, pa je stoga uobičajeno mišljenje da se nekako ,,prezimi” do proljeća, kada počinje da se budi priroda. Hladnoća i snijeg doprinose da se prislonimo uz šporet i ne mrdamo nikud.~

Zato valja stvar uzeti u svoje ruke, i od toga što imamo, napraviti nešto veliko za nas. Nekada toplinu doma, sreću, porodicu na okupu u malim sredinama, ne može zamijeniti ni  svjetla nekog velikog grada.

Kako provodimo slobodno vrijeme zimi?

Pored toga što i zimi trčim, ja takođe svoje slobodno vrijeme  provodim u divnim šetnjama, pisanju, dobroj knjizi…

,,U našim, malim sredinama slobodno vrijeme takođe možete provesti uz: pozorište, dobar film, teretanu, klizanje, dobro pripremanje hrane, itd”.

 

 

 

 

 

 

 

Inspiracija u jutrošnjoj šetnji je bila i više nego dobra…

,,Iako često puta mislimo da je monotono, da nemamo šta da radimo, ili već da nemamo mogućnosti tu gdje se nalazimo, ipak, kada se malo bolje osvrnemo ipak shvatimo da je toliko lijepih trenutaka oko nas koje trebamo doživjeti, podijeliti sa drugima.”

Možda mislimo da je sreća negdje drugo, a zaboravljamo da je uvijek tražimo u sebi i tu, u našoj blizini.

 

 

 

 

 

 

 ,,Svuda pođi, kući dođi”. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply