KROZ BIJELO POLJE – ,,ISTRČI I POKRENI SE!”

Od davnina je moje Bijelo Polje odgajalo  vrhunske sportiste. Posebno smo ponosni kada nas u svijet predstavlja Drobnjak, Batez, Srdanović, Borisov,…i mnogi drugi. Posebno ponosni jer mnogi mladi naraštaji sve više grade uspješne sportske karijere, nakon toga što baš osnovu steknu tu, u našem  Bijelom Polju. Atletski, fudbalski, košarkaški, odbojkaški, rukometni  klubovi ,,Jedinstvo”  itekako  su prepoznatljivi u regionu po svojim rezultatima bilo da njihovi članovi grade karijere tu, ili pak nastave negdje drugo.

Tema ovog bloga je trčanje, ali sada iz drugačije perspektive.

Naime, ovoga puta imam priliku da kao član organizacionog odbora, učestvujem u pripremi događaja, koji će, sigurna sam,  oplemeniti naš grad, i okupiti brojne trkače iz države, a i šire.

Bijelo Polje je uvijek bilo domaćin brojnih sportskih dešavanja. Uvijek smo bili i bićemo tu: da dočekamo, da ugostimo, da nagradimo.

Sada, sa ponosom, Bijelo Polje ima da ponudi još nešto.

O SAMOJ TRCI

Atletika – kraljica sportova itekako ,,živi” u našem gradu. Naši  atletičari nižu medalje, gdje god se pojave. Taj stadion, vrhunski treneri Osman Erović i Brano Maslovarić, disciplina i posvećenost i sportista i trenera… imaju neku posebnu čar – za uspjeh.

Naime, 21.maja Bijelo Polje će biti domaćin prve  atletske ulične trke, pod sloganom ,,Istrči i pokreni se” koja će se održati u jezgru našeg grada, na Trgu Slobode.

Trka će imati nekoliko segmenata. Prva trka će biti organizovana kao Trka zadovoljstva, i ona će imati zabavno rekreativni karakter. (Ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna). Trčaće se dva kruga, dužine 2km. Druga trka za juniore i juniorke  – ,,Memorijal Ljubiša Božović”. ( Trče se dva kruga dužine 2km) i seniorska trka (4 kruga, odnosno 4km). Start trke je u 12.00h, a svi zainteresovani za učešće u trci mogu se prijaviti Ju ,,Centar za sport”, na broj telefona: 050/484-633, a za najbrže učesnike slijedi i vrijedna novčana nagrada.

Trasa trke: start Trg Slobode, cilj – Trg Slobode

I ovo je tek početak fenomenalnih sportskih događaja koji nas čekaju u Bijelom Polju u ovoj godini, i dalje.

U perspektivi je i održavanje polumaratona. Srce puno.

Eto prilike da, ko nije, dođe u moj grad i kroz druženje, trčanje upozna Bijelo Polje. Taj mali gradić, sa odabranim  ljudima koji svim srcem stvaraju, žive i  daju se za svoj grad bezuslovno, u jednoj dolini, tik pored Lima.

A ja vas čekam 21.maja da zajedno istrčimo i pokrenemo se!

 

 

 

Leave a Reply