Make room for a new BLOOM

Ideja za ovaj blog je nastala kao odgovor na nedavni konkurs, gdje sam kao bloger, odabrana da učestvujem na konferenciji za mlade talente, #KAKTUS2019, koja će biti održana peti put po redu,  29. i 30. oktobra  u  Madlenianum Opera&Theatre-u, u Beogradu. Glavni slogan konferecije jeste  ,,Make room for a new BLOOM” a aktuelna tema jesu mladi i talenti u advertajzing industriji. ,,KAKTUS 2019 slavi samo one ideje koje izlaze iz granica očiglednog i uprkos teškim uslovima inspirišu i proizvode najefikasniju komunikaciju sa ciljnim grupama. ” Festival će činiti Dan inovacija i Dan talenata, a više o tome možete pročitati na sajtu www.kaktus.rs

U ovom blogu povezaću temu festivala sa temama kojima se ja bavm na svom blogu. Kako sam zapravo ,,napravila prostor za novi procvat” o kojima i pišem?

Da li postoji bolji brend od nas samih? Kako od nas napraviti otvorenog mladog čovjeka, spremnog  za nove mogućnosti, nova saznanja i postignuća?

Da bi to postali, potrebno je da uložimo  mnogo truda, discipline, strpljenja i posvećenosti, kao i to, da naučimo  da prepoznamo svoju SVRHU.

PUTEM SPORTA DO SVOG LIČNOG PROCVATA

Ideju za samu strukturu  dobila sam neposredno pošto sam završila svoju prvu planinsku trku, jer je SPORT jedna od glavnih tema koje se prožimaju u mom blogu i  koji mi pomaže da  dolazim do svojih, ne samo sportskih već i ličnih promjena.

Pa evo kako je to kod mene išlo.

Naime, sada kada sam već ekonomista sa pet godina radnog iskustva, aktivni rekreativac koji ima iza sebe sedam polumaratona i pet usješnih trka, bloger, već pune četiri godine, bars praktičar od prije godinu dana, smatram da vrijedi podijeliti kako se sklapao sav taj mozaik i kako je tekao kod mene ,,BLOOM”.

KAMEN PO KAMEN…PALAČA

Sve je počelo tako, što sam riješila od prvog dana kada sam počela raditi u struci, uzeti NAJBOLJE od onoga šta mi život da. ,,KADA TI ŽIVOT DA LIMUN, A TI NAPRAVI LIMUNADU.” Nekada se nama dopada nešto, nekada ne, ali uvijek sam se na tom putu pitala šta najbolje iz svega mogu uzeti?

,,Fascinantna činjenica za mene jeste to, da sam, na primjer, polumaratonac  postala tako što sam  svakog dana prvih nekoliko godina pješačila do posla i nazad deset kilometara.”

Sada, već pet godina nakon, dobila sam mnogo više. Pored pomjeranja ličnih granica, dobila sam priliku za putovanja, upoznavanje novih ljudi, mjesta  i ojačala sam, kao ličnost. Kroz trčanje sam, vremenom, poželjela i da PODIJELIM svoju priču sa nekim, tako je ušetao u moj život i sajt www.trcanje.rs, za koje sam kasnije pisala mnoge tekstove o trčanju. Kroz nekoliko godina pisanja o iskustvima sa trčanja,  poželjela da otvorim svoju blog stranicu, www.ninadulovic.com, preko koje su počele da se otvaraju i nove mogućnosti.   Kockice su se sklopile. A sve je krenulo od SPORTA.

Bars praktičar je došao kao siže sve priče, prije godinu dana, kada sam sublimirala sve znanje stečeno do tada i počela da se otvaram za ,,svjesnost” i nove mogućnosti. Glavna krilatica  bars metode jeste biti u pitanju uvijek kako bismo dobili svjesnost, a onda vaš život poprima potpuno drugi smisao. Najviše mi se dopada što je mogu upotrijebiti na sve segmente svog života, i biti uspješna u tome.

Mindset, heartset, soulset, healthset. (Um, emocije, duša, zdravlje). Njegujemo sva četiri aspekta naše ličnosti kako bi naš život bio u balansu. Ne zapostavljajte nijedan. Ne zapostavljam ni ja.

I nakon uloženog truda i rada na sebi, pitam se, vrijedi li napraviti od sebe brend spreman za novi procvat?

Koliko je važno  razvijati sopstvene talente, bez obzira u kojoj oblasti da radimo, jer kada smo posvećeni, sigurno otvaramo sebi put u ,,bolje sjutra”. A društvo bi trebalo kroz obrazovanje, edukaciju i mogućnosti za zapošljavanje da da šansu i otvori vrata mladim talentima.

Znate onu veliku izreku našeg glumca Nebojše Glogovca:

,,Kada se postaje pobjednik?”

Kada se izadje na stazu kada je najteže i POBIJEDI.

Budite i vi pobjednici svog života. Budite voljni promijeniti i pobijediti sebe, a onda se spremajte za novi let ka zvijezdama!

 

 

 

 

Leave a Reply