Nedelja – dan za nešto novo i drugačije

Život u malom gradu, za one koji žele nešto više zna da bude itekako monoton ukoliko sami ne pronađete neke aktivnosti koje će u vama pobuditi ljepotu i radost življenja, čak i toga dana kada su po planu aktivnosti kao što su: planiranje nove sedmice, spremanje za posao, odlazak u školu i sl. Sjeđenje ispred tv-a cijeli dan sigurna sam da ne zvuči primamljivo, a još manje produktivno?! Stoga, promjenom aktivnosti i razbijanjem rutine koju imate svakodnevno, vaša nedelja će postati najradosniji dan u nedelji, a vaš mali grad, najljepše mjesto za život.

Kako ja provodim svoje nedelje?

Zbog poslovnih obaveza i drugih aktivnosti tokom nedelje, malo smo izloženi svježem vazduhu i prirodi, zato smatram da nedelju – taj poslednji dan u sedmici trebamo provesti što manje u zatvorenom prostoru i nagraditi sebe promjenom dnevne rutine. Ideja da se zabavimo i opustimo je bezbroj, a jedna koju ja koristim je odlazak na obližnju Bistricu, ili bjelopoljsko ,,Ušće’’, kako mi, Bjelopoljci imamo običaj da ga zovemo.

Naša bistrooka Bistrica!

Pošto obožavam rekreativno bavljenje sportom i svaki slobodan tenutak koristim da sam vani, ove nedelje sam spojila lijepo i korisno. Isplanirala sam svoju rutu do Bistrice, biciklom. 25km u oba pravca. Osjecaj jenevjerovatan. Adekvatna muzika na mp3-ju, umjerena vožnja, prelijepi pejzaži naše prirode, ravnica ispred sebe i glavni cilj – Ušće.

Uradila sam korisno i za svoj duh, i za svoje tijelo. Vrhunac isplaniranog i uživanje u učinjenom je i kafa u restoranu na Ušću i uživanje u inspirativnom zvuku rijeke Bistrice.

Odmara i bike 🙂

Šta mi može donijeti jedan takav izlet?

  • pored toga što uživam u prirodi i znamenitostima moga grada, njegujem svoje tijelo, mir i tišina mi mogu pomoći da svoj život sagledam iz drugačije perspektive. Da donesem bolje zaključke, ili eventualno, vozeći se kroz prirodu dođem do nekog konkretnog rješenja ili nove ideje.

  • svoju energiju obnavljam jednim takvim izletom. Priroda opušta, inspiriše i veseli. Dovoljno da popravim raspoloženje, napunim baterije za sledeću sedmicu i vratim se sa izleta odmorna.

  • u vožnji mogu i sresti druge bicikliste i rekreativce na Bistrici, pa se tu mogu sklopiti i nova poznanstva ili proširiti prijateljstva.

  • Za jedan takav izlet uštedjećete puno novca, a dobićete mnogo na polju lične perspektive.

Dok odmaram, radim na sebi.

Iako živimo u malom gradu, ipak postoje brojne mogućnosti da obogatimo svoje vrijeme. Naročito vikendom. Biram uvijek kvalitetan raspored slobodnog vremena, jer dobar ,,time management’’ obezbjeđuje uspjeh na svakom polju.
Jedan kraći izlet do Bistrice je mene učinio srećnom i ne mogu vam opisati koliko mi takav jedan izazov pomaže da budem spremnija za mnogobrojne obaveze koje dolaze potom. Sigurna sam da i vi možete izdvojiti nekoliko sati nedeljnog popodneva da se posvetite sebi i svom aktivnom odmoru.
Pored vožnje biciklom, nedelje koristim takođe i na stadionu, aktivno, šetnji do obližnjeg Obrova ili na opuštenoj kafi sa prijateljicom u gradu. Okrepljujuće za organizam, takođe.
Nakon jedne ovakve aktivnosti, ja sam spremna za nove izazove. A vi? Srećna nova sedmica!

Leave a Reply