O BARSIMA – NJIHOVOM DOPRINOSU NA NAŠ ŽIVOT

Oduvijek sam voljela da ,,radim na sebi”. Pored trčanja, koje mi je pomoglo da značajno pomjerim svoje granice, Bars metoda mi je takođe mnogo pomogla, da život posmatram iz drugačije, laganije  perspektive.  O tome šta su Barsi još, kako doprinose i drugima, razgovarala sam u nedavnom uključenju uživo, sa Danielom Cukrov, Bars voditeljkom iz Subotice.

Pa, evo šta je sve Daniela rekla o Barsima:

  1. Kada su Barsi ušli u moj život, i zašto sam se odlučila baš za njh?”

Zanimljivo je bilo moje upoznavanje sa Barsima. Započelo je kada je moja prijateljica Snežana Stranatić, dok smo pijuckale kaficu na Paliću, skoro na svaku moju rečenicu rekla: ,,Kako može bolje od toga”? Prvo nisam reagovala, a onda više nisam mogla da ne reagujem. Pitala sam je što mi to stalno ponavlja? A ona je rekla, pa ti ne znaš? A šta ne znam? Pa mi je rekla da postoji neki Access Consciousness i neki Barsi, koji su čudesni. To je bilo leta 2014. Naravno da sam se zainteresovala, marta 2015. godine sam postala Bars praktičar, zaljubila se u Access i Barse, a krajem jula iste godine i Bars voditelj, od tada sam,  rekla bih u doživotnoj vezi sa Accessom. Zauvek u Pristupu svesti.

2.Kakav je uticaj Barsi na zdravlje i na ostale oblasti života?

Barsi imaju onu čudesnu moć da samo laganim dodirom i to samo glave, omoguće da se zaglavljenja i učvrsnuća omekšaju, olabave, i otpuste iz tela. Zapravo se te promene dešavaju u energiji prostora koji se za vreme Bars tretmana kreira. Telo se opusti, mozak se opusti, uzburkanost i ludački tempo prolaska misli se uspori, i tada je osoba u stanju da pogleda unutar sebe i postane svesna uzroka stanja teškoća, stresa, bolesti. I to na energetskom nivou – što znači da nije uvek neophodno da se osoba vraća na mesto uzroka, da prođe ponovo tu traumu, dovoljno je da je spremna da energetski to mesto nema više tu strašnu moć. I to donosi ogromno psiho-fizičko olakšanje, nakon čega su i  iscelenja  izvesna.

3.Šta je sve moguće promeniti jednim Bars tretmanom?

Moguće je promeniti ono i onoliko koliko je osoba spremna i hoće zaista da promeni. Ovo možda zvuči kao fraza, međutim, ne može se ništa mimo volje konkretne osobe. Istovremeno, to znači da i teškoće i lakoće u životu, osoba može imati onoliko koliko osoba hoće. Primer, svako od nas reaguje drugačije na svakodnevne situacije, neko se uznemiri do srčanog udara, neko se stresne, neko je kao primetio ali ok, neko skoro da ni ne primeti. Nije u njegovom  opsegu. Energetskom.

  1. Koliki su Barsi bili i jesu doprinos mojim klijentima?

Kada nakon Barsa osoba postane svesna svojih blokada, i gde je tačno i zbog čega u nekom koraku zapela i zaglavila se, i to otpusti iz svog opsega bivanja, ona je na jednoj drugoj platformi, gde se neke druge situacije i ljudi pojavljuju. A na toj drugoj platformi, nema više te neke bolesti, nema više tog šefa koji mobinguje, nema partnera koji povređuje. Međutim, najbitnija promena, je promena gledanja, prihvatanja, poštovanja sebe, poverenja u sebe i dopuštanja sebi. Pa su odatle moguća novi prilivi novca, nove saradnje, nova putovanja, nova druženja, novi prostor stanovanja, manje stresa, bolje spavanje, kod đaka bolje učenje, manje iskakanja iz šina, jer se tretmanom sve čakre balansiraju….

  1. Koliko Barsi pomažu da se unapredi neki odnos? (partnerski, poslovni..)

Da bi se neki odnos unapredio, znači da trebamo promeniti sastavne elemente koji održavaju trenutno stanje. Glavni elemenat smo naravno mi sami, što znači da neko uverenje, neko gledanje, neke emocije trebamo izmeniti u vezi sa bilo kojoj našim odnosom. Čak i mala izmena, donosi promenu – rezultat ne može biti isti ako se promene sastojci, zar ne? Bars tačke ili pozicije imaju tu moć da pomognu osobi da izvede te promene u svom stavu prema odnosu i učesnicima u odnosu. A novi stav ima svoju novu energiju, koja zavibrira drugačije nego do tada, na nju drugi reaguju drugačije i tako se odnosi menjaju – neki nestanu, neki budu drugačiji, neki novi nastanu….

  1. Šta je još važno napomenuti o ovoj čudotvornoj metodi?

Htela bih napomenuti da bez obzira koliko je u stanju da donese promene kod osoba, ona je u osnovi toliko jednostavna, da je i deca mogu naučiti i uče je. Na Bars obukama širom sveta, svaki dan se rađa neki novi Bars praktičar, koji je nakon obuke koja traje 8 sati, sposoban da tim znanjem bude doprinos svetu, pokrećući Barse sebi i svojim ukućanima. U zavisnosti od ličnih htenja, oni mogu to da primenjuju i drugima i da im Bars tretman bude posao. Ili mogu da traže još više od toga, prisustvuju drugim Access obukama, postanu voditelji i sami rade obuke – zapravo, Bars tretman zaista može na više načina da promeni život osobi. Bukvalno. Kao što je meni.

Pozivam vas da pogledate na internetu o Barsima, danas postoji zaista puno raznih materijala, i ako je i vas povuklo da hoćete ili samo tretman ili i obuku, pronađete svog praktičara ili voditelja.

O Barsima bi se moglo mnogo pričati, i to je tehnika rada na sebi koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ukoliko i vi želite da probate, osmjelite se…jer biste dali neki novi smisao životu. Provjereno. 🙂

 

 

Leave a Reply