Zašto biti i ostati dio Jahorina Ultra Trail-a 2018-e?

 

Nisam ni počela da pišem blog o ovome, a već osjećam neopisivu radost i uzbuđenje jer mogu na svom blogu predstaviti ovaj fantastičan događaj koji će se održati u periodu od 27-29.07.2018. godine na stazama koje povezuju Jahorinu sa Ravnom planinom, Romanijom i Trebevićem. Svojom snagom, ova manifestacija okuplja brojne trkače širom bivše Jugoslavije, a ja ću biti izuzetno počastvovana ukoliko budem dio svega toga.

Novi ljudi, čist planinski vazduh, izazov u vidu trail trke, prelijepa priroda, jesu dovoljan razlog da ovog ljeta po prvi put budem dio ovog fenomenalnog događaja, koji okuplja sve zainteresovane da okušaju svoju izdržljivost i trkačku sposobnost na četiri izazovne trke: MINI, MIDI, MAXI i ULTRA.

Toliko trkača na jednom mjestu. Ljeto na planini. Izlet i obilazak ski centra ,,Ravna planina”. Izlet i obilazak zabavnog parka Sunnyland na Trebeviću. Toliko toga divnoga čuti o njemu, toliko dobrih treninga se održava tamo, toliko dobrog druženja.

,,Poziv na randevu. Sa planinama, sa samim sobom. Čuti kako planina govori, ili bolje reći šuti, kroz minimum 14 km traila je zasigurno pravo uzbuđenje. Četiri planine, tri olimpijska mjesta, i dva grada, sve u jednom”.

 

A evo i šta nas čeka ove godine:

Energično i ludo. Planina i šume, trail trčanje. Zvuči  magično, a vama?

 

Nešto više o samim trkama

1. Mini je 14km duga staza, idealna za brze trkače, za početnike u trail trčanju ali i za one kojima je Midi koji se održava dan ranije malo pa žele tokom vikenda završiti dvije trke što je sjajna kombinacija jer se savršeno dopunjuju.

Midi je duga 34 km i prava poslastica za ljubitelje trčanja u prirodi koji žele izazov nakon kog će biti odmorni za izlazak, druženje na planini i druge aktivnosti.

Maxi dug 69 km je za brze ultraše ili one koji će prvi put probati format ultre jer nema mnogo uspona i nije preteška.

Ultra je za iskusne trail trkače a dužinom od 104 km nudi slijed različitih cjelina zbog kojih nema monotonije na stazi i koje dodatno intenziviraju doživljaj trke.

Trkom uz planinu

Staza Ultra Traila je toliko posebna i takođe raznovrsna jer trkače vodi na Golu Jahorinu, uz i niz ski staze, nekadašnjom trasom uskotračne pruge koja prolazi kroz kratke tunele, via feratu na Romaniji ispod Novakove pećine, kanjonom Miljacke a zatim trebevićkom bob stazom i grebenom.

Šta je novo ove godine?

Ono što je novo ove godine, jeste otvoreni poziv trkačima – blogerima za 10 posebnih aranžmana koje su pripremili za akreditovane medije. Tačnije, za 10 blogera – trkača će biti obezbjeđen startni paket, smještaj na Jahorini te organizovani izleti i sadržaji raznog karaktera, kako bi pokazali sve ono zbog čega bi turisti zaljubljenici u prirodu i outdoor trebali izabrati Jahorinu kao izbor i trku kao glavni razlog dolaska.

Dragi trkači, blogeri, sve što treba da uradite jeste je da preuzmete pres materijal sa sljedećeg linka https://drive.google.com/drive/folders/1eVGKsIiW0Sh1w_0kK1KvxhklKuFdsV4T i objavite na svom blogu najavu trke, i da do 31.03.’18., pošaljete mail na: info@jahorinatrail.com  koji će u prilogu sadržavati popunjen obrazac sa prethodno navedenog linka, kao i link vašeg bloga.

Ukoliko ste spremni da se kao i ja, upustite u novu avanturu ovog ljeta, date maksimum od sebe, isprobate trail trku, doživite moć Jahorine, Trebevića a pritom da se družite i uživate, pridružite se moćnoj grupi Jahorina Ultra Trail-a 2018. ZAŠTO DA NE, GODINE OVE? :).

JUT – ,,Connecting cities and mountains. Run and have more fan”.

 

Leave a Reply